19:00

IF Eker Örebro

Referat: Frövi IK - IF Eker Örebro

Frövi vinner rättvis och är klara för 1/8-delsfinal i Myresjöhus Cup
Frövi IK (div 7) har tre bonusstraffar mot IF Eker (div 4) som man väljer att slå före avspark. Ludde stegar fram och slår första straffen bergsäkert i mål. Lika bergsäkert slår Oscar straff nummer två i mål. Tredje straffen blir resultatlös då den räddas av bortalagets målvakt. 2-0 till FIK med 90 minuter kvar att spela. I matchens inledning tillåter vi Eker ha bollen och de försöker att komma runt på kanterna men ett bra positionerat Frövi ser till att gästarna aldrig är nära någon het målchans. I spelminut 14 lyfter Wille bollen, från sin vänsterbacksposition, mot Johannes som får ett skapligt bra skottläge men skottet täcks av ett ben hos gästerna. I spelminut 15 visar Runa sina kvalitéer då han själv vinner bollen i en duell och sedan vänder bort en motståndarback och prickskjuter bollen elegant i målvaktens bortre hörn, 3-0. Två minuter senare kommer en anfallare hos Eker fri med Ludde och reducerar till 1-3. I anfallet efter Ekers reducering lyfter Wille en fin löpboll mot Anton som spelar vidare till Runa som efter en dribbling hittar fram med en passning till Rasmus som får ett fint skottläge men skottet täcks av en tå i gästernas försvar. Eker är inte oävna utan tror på sin spelidé och försöker hålla bollen inom laget och har till och från mycket boll men FIK står rätt hela matchen i sitt positionsspel som är mycket bra under hela matchen. När klockan visar 29 spelade minuter så snappar Burin upp bollen i anfallet och går sedan elegant förbi en motståndarback och sedan skjuter ett välplacerat och hårt skott i nättaket, 4-1. FIK hinner göra 5-1 innan paus och det är Rasmus som blir målskytt efter ett mycket bra spel av Frövi där b la Runa trixat inne i straffområde innan bollen styrs av Burin vidare till Rasmus som bredsidar in bollen i mål. I andra halvlek märker vi direkt att gästerna vill göra ett tidigt reduceringsmål och försöker rulla till sig chanser men precis som i första halvlek är FIK positionerade på ett bra sätt så några riktigt klara chanser kommer aldrig för Eker och får de på något skott eller någorlunda bra chans är Ludde alltid med i vårt mål. Men 30 minuter kvar av matchen så är det ungdomsspelaren Kevin som visar att han är en mycket lovande fotbollsspelare med stor potential då han vinner en duell efter att Filip nickat bollen vidare efter ett elegant lyft från Ludde. Efter att Kevin vunnit duellen så rycker han ifrån motståndarbacken och glider in i straffområdet och placerar bollen i nät bakom utrusande målvakt, 6-1. I spelminut 66 får gästerna en indirekt frispark inne i vårt straffområde och frisparken medför att gästerna reducerar, 6-2. I andra halvlek hade vi mycket väl kunnat gjort ytterligare några spelmål där vi b la har två bollar i ribban men vi är nöjda med 4 spelmål och en härlig och rättvis vinst. Vinsten är en stabil lagseger där truppen idag bestod av 18 spelare där alla fick speltid av coach Fredrik.